Dışarıda yediğimiz kalamar, midye, sebze dilimlerinin,çoğunlukla deniz ürünlerinin üzerini kaplayan sarımsı, çıtır, lezzetli katman ; Tempura Hamuru...
Tempura, Japon mutfağına ait bir kızartma şekli diyebiliriz. Deniz ürünlerinin yanı sıra kızarmış sebzelerinizi daha da lezzetli hale getirmek isterseniz kesinlikle denemenizi tavsiye ederim. Özellikle iyi bir birayla tadından yenmeyecektir. :)
Malzemeler ;
3 Yemek Kaşığı Un
4 Yemek Kaşığı Mısır Nişastası
1 Adet Yumurta
Soda veya Bira
Tuz
İsteğe göre her türlü kuru baharat
Yapılışı;
Bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Soda/bira eklerken hamur ne çok sulu ne çok katı olacak. Tam olarak bir bulamaç kıvamı yakalayabileceğiniz kadar soda/bira ekleyin.
Püf Noktaları;
- Hamur içerisine eklenilecek baharatlar kuru olmalı. Tuz ve baharatları bolca eklemenizde fayda var ki eklediğiniz baharatlar hamurla dengeli olsun. Aksi halde sadece hamurun tadını alırsınız.
-Baharatların kuru olmasına dikkat edin. Taze yapraklı (taze nane,taze fesleğen vb.) baharatlar kullanmak kızartma esnasında yanmaya sebep olur.
- Hamur bulamaç kıvamında olmalı ve bulanan ürünü tamamen kaplamalı.
- Kaplanan ürünün üzerinde kalın bir hamur tabakası olduysa, hamurunuz istenilen kıvamda değildir ve biraz soda ekleyerek hamuru inceltebilirsiniz.
- Çok cıvık bir hamurunuz olduysa da un ve nişasta ekleyerek kıvamını yakalamaya çalışın.
- Kızarttığınız ürünün rengi altın sarısına döndüğü zaman kızartmalarınız hazır demektir.
Afiyet olsun.. :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder